marți, 3 ianuarie 2012

Matematica alăptării

Sunt multe spirite care se încing atunci când apare în discuție subiectul alăptării. Eu însămi tind să strâmb din nas când aud practici cu care nu sunt de acord. Dar, până la urmă, alegerea îi aparține fiecărei mame, chiar dacă, din păcate, efectele le resimt bebelușii.
Aș vrea totuși să pun aici statisticile care apar în această discuție, pentru ca, înainte de a trage vreo concluzie, să fie cât se poate de clar cum e cu vrutul și pututul. Deci: 12,6% dintre mamele din România alăptează exclusiv până la șase luni (adică 87,4% nu alăptează exclusiv); 0,01% nu pot alăpta din cauze fiziologice (adică 99,99% pot alăpta). Și uite așa o discuție încinsă devină calmă.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Nu am citit comentariile, mi-a ajuns sa vad baba "de moda veche" ce comenta in reportaj si m-am oprit acolo. Mi se pare aberant. E mai jenant sa vezi o bucata de san decat sa auzi un copil ce zbiara de foame? mai ales ca sanul nu e neaparat la vedere ( la cate decolteuri exista, sa nu-mi spuna ca sunt jenati de o bucata de san) si te poti intoarce in directia cealalta, daca-ti deranjeaza retina. Pe cand plansetul unui copil e mai greu de evitat.

Nu sunt mama, nu am alaptat, dar daca copilului ii e foame, de ce judeca altii ce trebuie facut?

Si da, fiecare face cum poate si cum vrea, nu mi se pare logic/normal sa impui norma ta altora, mai ales cand e vorba de ceva atat de natural precum alaptatul. Cum zicea o tipa: pentru asta sunt sanii!

Anonim spunea...

Ah si am uitat. Scandalul, nu stiu daca stii, a pornit cand Marion Cotillard a alaptat intr-un restaurant. Francezii si americanii au fost scandalizati, francezii se simteau prost din cauza ei, americanii se simteau ofensati.

Cautam numele tipei si am dat pe youtube de un reportaj care incepea cu "daca ati intra intr-un magazin si ati vedea un stand cu reviste erotice, care v-ar fi reactia? Dar daca ati vedea o femeie alaptand?"
Si acelasi reportaj se termina cu "daca aceste imagini (erotice) nu va socheaza, poate ar fi timpul sa nu mai fiti socati de alaptaul in public".
O tipa sugera ca femeile ce vor sa alapteze, sa mearga la toaleta... da, foarte igienic, n-am ce zice.

Eh, de toate pentru toti, cum s-ar zice.

Mama spunea...

Alexandra, mi-am amintit - cand am fost la Paris am alaptat de cateva ori in metrou, ca acolo s-a nimerit. Am primit niste priviri... In special fetele tinere pareau scandalizate. Ma rog, oricum eu nu le pun la suflet, imi vad de interesul meu si al Sanzianei. Nu stiu cum as reactiona daca m-ar da cineva afara din locul in care sunt si sper sa nici nu aflu.

Anonim spunea...

Ca decolteurile lor pana la buric sunt culmea decentei, nu?
Sunt mai nervoasa din fire si stiu ca mi-ar sari mustarul imediat daca ar fi sa fiu data afara. As fi in stare sa depun plangere.
Bine ca nu ti-au facut-o si sper sa nu o faca :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...