sâmbătă, 31 august 2013

3 ani de veselie

Mâine o sărbătorim pe junioara noastră... Trei ani de când cel mai vesel copil de pe planetă a venit în familia noastră să ne înveţe să zâmbim cu toţi muşchii feţei. Aş fi vrut să fac un colaj din ultimul an, dar tocmai ieri a stricat laptopul pe care sunt salvate majoritatea fotografiilor. Într-un moment de nehotărâre între Minnie Mouse (zisă şi Mimi), Masha şi ursul (cunoscuţi sub numele de Ma-mo) şi Peppa Pig (zisă şi Bepa Bip), laptopul a căzut pe jos şi a obosit de atâta joacă cu personajele preferate la ora mesei. Dacă atunci când era Lara mică ne-am hotărât să renunţăm la televizor şi, implicit, la desene animate, cu Sânziana recuperăm intens, pentru că programul ei de somn şi mâncare ne ţine încă destul de mult în casă.


În aceste condiţii, am decis să aleg pentru a marca ziua de naştere o fotografie recentă de la una din numeroasele sesiuni de înot liber. I-aş spune "liberă la mare" pentru că, imediat ce se vede în apă, Sânziana începe un dans al bucuriei molipsitor pentru toţi cei din jur. Mereu când mergem la piscină sau la mare, oamenii se uită râzând la ea şi fac remarci legate de mişcările ei nestăvilite. Pentru că în continuare corpul ei nu o ajută să facă activităţile obişnuite pentru un copil de 3 ani (dintre care cel mai dureros e alergatul - pentru că îşi doreşte tare mult să alerge atunci când vede pe cineva drag), atunci când e în apă poate face mult mai multe mişcări şi ţine să ne arate asta.
Aşa că aproape zilnic face băi îndelungi acasă, luni la rând am mers săptămânal la piscină, iar peste vară la mare cât de mult am putut. Atâta înot ne menţine şi pe noi în formă şi, în plus, ne dă deseori senzaţia de vacanţă. Sau măcar de "ora veselă". Adică exact cum e Sânziana la 3 ani... La mulţi ani, draga noastră dragă! O să facem tot ce ţine de noi să îţi păstrezi veselia!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...