joi, 20 martie 2014

La grădiniță

Sânziana a fost prima dată la grădiniță când avea o lună. Am luat-o atunci în sling la un atelier și educatoarele Larei au purtat-o din brațe în brațe, s-au minunat de cât de larg zâmbea deja și au avut răbdare când a tulburat liniștea clasei cu plânsul de bebeluș scos din ale lui.
Am continuat să mergem din când în când, fie să o luăm pe Lara acasă, fie să ne jucăm în curte pur și simplu, fie la sărbători și piese de teatru. Deci, știe bine ce înseamnă grădinița și a învățat, din poveștile Larei, și ce e diferit când începe școala.
E prima dată, însă, când merge la grădiniță și altfel decât ca sora mai mică. Merge pentru că, deja de trei luni, îmi spune zilnic ca vrea și ea. Azi s-a jucat de-a Scufița Roșie, a adunat din curte "mâncare" și "flori", a "gătit" la aragazul și chiuveta din clasă, a ajutat la curățatul mesei după atelierul de pictură, a măturat și a aranjat masa pentru prânzul copiilor, ba chiar i-a arătat doamnei doctor că are o bubă la mână și a rugat-o să o facă bine.
La plecare, a fost foarte tristă că nu rămânem să și doarmă acolo. La fel a plâns și Lara acum aproape cinci ani, că e singurul copil fără pijama...

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...