vineri, 19 iunie 2015

Caietul colorat cu amintiri

Alegem să îngropăm undeva în sertarele minții amintiri dureroase, ca să putem merge mai departe. Se întâmplă, însă, când ne așteptăm mai puțin, să iasă la iveală. Așa cum am pățit căutând într-o cutie uitată pe balcon, unde am descoperit un caiet vesel și plin de praf. Mi-a atras atenția imediat și m-am întrebat de unde o fi, ce poveste o avea.


L-am deschis și mi-am amintit imediat. L-am primit în timpul celei mai dificile spitalizări pe care am avut-o cu Sânziana de la o prietenă bună, venită să ne vadă. Pe lângă scheme de medicație, notițe din timpul discuțiilor cu echipele de medici care ne vizitau cu îngrijorare și alte lucruri pe care le-am considerat utile la momentul respectiv, caietul are și niște pagini cu desene. I-am desenat Larei când a venit și ea să ne vadă, mi-a desenat și ea mie, să îmi țină de urât în zilele și nopțile lungi în care stăteam pe câțiva centimetri din patul de spital, în liniștea unei rezerve în care Sânziana nu râdea.
Caietul acesta cu o copertă atât de veselă mi-a readus pe loc în suflet toate trăirile de atunci, spaima că poate nu ne mai întoarcem acasă, că poate nimic nu va mai fi ca înainte. Dar greul greu a trecut atunci, ne-am externat chiar de ziua mea, și îmi amintesc cât de tare m-am bucurat să mă pot încălța cu pantofi și aud scârțâitul zăpezii din prima zi de primăvară.
N-au trecut decât trei ani de atunci și totuși, din fericire, o veșnicie.
Împreună cu caietul cel vesel, am găsit și caietul de la prima spitalizare, când a început toată povestea noastră. Pe acela însă nu-l deschid astăzi. Mai las să treacă o veșnicie înainte să îmi fac curaj.

3 comentarii:

Unknown spunea...

Draga Teodora, m-a impresionat mult povestea Sanzianei.Iti multumesc ca ai scris-o aici pe blog desi uneori cand un strain iti citeste randurile si te abordeaza este ca si cand iti invadeaza intimitatea.
Numele meu este Georgiana si am un baietel de 6 ani si jumatate care trece acum in clasa a 2 a.Noi locuim la Bruxelles.
Dupa nenumarate episoade de febra mare si teste genetice , pneumonie cu abcese, diagnostic de febra mediteraneana..., vorbit dupa 4 ani si cate si mai cate acum este un baietel vesel si istet.Eu cred ca muzica ne-a ajutat si pe noi si pe el sa trecem de perioada aceea traumatizanta, de aceea vreau sa-ti las un filmulet despre influenta muzicii asupra creierului uman si un alt filmulet cu Lucas cantand la vioara.
Desi nu ne cunoastem va simpatizez tare mult si va doresc multa sanatate si mult succes in toate proiectele viitoare.
Cu drag,
Georgiana Cotolan

http://youtu.be/R0JKCYZ8hng

http://youtu.be/sTBp59r66C4

Mama spunea...

Mulțumesc mult pentru mesaj și filmulețe. Mă bucur că ați depășit perioada dificilă. Vom urma și noi cel puțin un instrument, pentru că suntem hotărâți pentru școala Waldorf, unde este obiect de studiu obligatoriu. Multă sănătătate și vouă!

Unknown spunea...

Revin cu o recomandare, blogurile unei mamici pe care eu o apreciez tare mult (desi este posibil sa-ti fie cunoscuta activitatea ei)si a urmat alaturi de fetita ei cursuri online de pian reusind dupa un an de zile sa cante foarte frumos.
O urmaresc cu mare interes pentru ca in ciuda diferitelor " acuzatii" , posteaza atat de explicit si frumos activitati noi pentru diferite categorii de varsta, dar mai ales 6 ani.

http://www.softmozart.com/forum/64-2013-2014/13612-maia-5-years-old-and-camelia.html

http://www.softmozart.com/forum/70-2014-2015/16003-maia-5-9-y-o-and-camelia.html?limit=6&limitstart=0

http://www.micatelierdecreatie.ro/2014/11/matematica-in-stil-montessori.html?m=1

Va doresc o vara linistita cu multe activitati frumoase.
Va pupic,
Georgiana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...