marți, 26 septembrie 2017

Sânziana merge la școală…

... Sânziana merge la școală... Sânziana merge la școală... îmi tot repet în gând și totuși simt nevoia să mă ciupesc ca să mă asigur că nu e doar un vis...


Îmi amintesc prima zi din anul școlar trecut, când, fără să ne vorbim, am simțit plutind în aer dezamăgirea încă unui an la grădiniță. Deși atmosfera era de poveste și prieteniile trainice, știam că își dorește mai mult, iar eu speram să poată mai mult. Am considerat totuși că nu e încă momentul potrivit și am decis să mai așteptăm. Preț de un an, în care și-au făcut apariția, cu întârziere, molarii de 6 ani, apoi au dat primele semne cei doi incisivi definitivi de jos. „Gata, mama, sunt școlăriță, ce crezi?!”, mi-a spus într-o zi. Și, în sfârșit, am știut că e pregătită.

Am tras de vacanța de vară ca niciodată până acum. Ne-am dat timp să simțim zilele cum trec pe îndelete, apoi ne-am aventurat într-o nebunie de călătorie, aparent fără țintă, dar a cărei destinație precisă a fost cunoașterea. Am trecut graniță după graniță, acumulând experiențe neprețuite, și am răsuflat ușurați când, la final, ne-am dat seama că am primit în schimb răbdare.

Și, în sfârșit, într-o dimineață, s-a trezit plină de voioșie și după, câteva chicoteli, a venit în pragul ușii de la bucătărie îmbrăcată de una singură. Nimic festiv, doar abilitatea de a se îmbrăca singură…
În curtea școlii, s-a regăsit rapid cu o parte dintre foștii colegi de grădiniță. Avea cel mai larg zâmbet dintre toți și sunt sigură că cea mai mare nerăbdare față de ceea ce va să vină.

A pornit cu avânt spre clasă, dar, chiar la intrarea în școală, s-a împiedicat. Am privit-o de la distanță cum se ridică și, fără să se uite înapoi, pleacă mai departe. „Am învățat linia dreaptă și linia curbă”, mi-a spus când a revenit din clasă, la finalul primelor ore.

Sânziana merge la școală... și eu continui să învăț bucuria zilei de azi...

*Mi-am amintit recent de întâmplarea asta din 2011: „Un al doilea medic din Germania ma zdruncinat și mai tare. Am vorbit despre calitatea vieții, iar când mia spus că apreciază că Sânziana are o formă ușoară a bolii și că ne putem aștepta să urmeze o școală normală, creierul meu a procesat că există și riscul să nu poată merge la școală”.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...